Tájékoztató fórum

Annak érdekében, hogy minél szélesebb körben megismerhetőek legyenek a Közösségi szinten irányított fejlesztés pályázati konstrukció nyújtotta lehetőségek, a tervezői csoport 2016. április 28-án és 29-én több mint 400 címre küldött meghívót a május 9-én a Csabagyöngye Kulturális Központban megtartandó első, a CLLD-ről szóló tájékoztató fórumra. A tájékoztatón civil szervezetek képviselői, a közszféra és a gazdasági élet szereplői is részt vettek.

A fórumon a Helyi Akciócsoport megalakulásáról, és a pályázat feltételeiről, főként a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia elkészítéséről esett szó, de a jelenlévők meghallgathatták a házigazda kulturális intézmény igazgatójának előadását a kreatív ipar eszközrendszeréről és távlatairól. A téma bevonását a fórum keretei közé az indokolta, hogy Békéscsaba fontos hagyományaira építve (nyomdaipar, képzőművészet), ám mégis egy modern, és a megújulás lehetőségét is magában hordozó fejlesztési fókusz lehetőségét rejti.

A fórum ideje alatt jelent meg, és erről sikerült is tájékoztatni az egybegyűlteket a TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva c. pályázati felhívás.