Megjelent a közösségi szinten irányított helyi fejlesztések pályázat regisztrációs felhívása

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megjelent a CLLD regisztrációs felhívás. A CLLD a Community-led Local Development, azaz a „Közösségi szinten irányított helyi fejlesztés” kifejezés rövidítése.  A program lényege, hogy egy adott városban megalakuló helyi közösség a település fejlesztési elképzeléseivel összhangban a kultúra és a közösségépítés terén a lakossági igényeknek megfeleltethető fejlesztésekre biztosítson forrásokat nyílt pályázati rendszer keretei között.

A regisztrációs felhívás a helyi közösség – Helyi Akciócsoport (HACS) – megalakulásának feltételeit rögzítette. A regisztráció határidejeként május 31. került megjelölésre.

A felhívás megismerését követően a város tervezői csoportot alakított Békéscsaba Megyei Jogú Város, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft., a Médiacentrum és a Csabagyöngye Kulturális Központ részvételével. A tervezői csoport feladata volt előkészíteni a helyi közösség megalakulását, elsősorban tájékoztató fórum megszervezésével és a lehetséges partnerek felkutatásával.

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/top-clld-regisztrcis-felhvs-1