ALAKÍTSUK KÖZÖSEN BÉKÉSCSABA KULTURÁLIS JÖVŐJÉT!

Meghívó CLLD Fórumra – a békéscsabai kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés témában

2016. június 20. (hétfő) 16:30 / Városháza Díszterme

Békéscsaba Önkormányzatának és a Csabagyöngye Kulturális Központ kezdeményezésére megalakult Békéscsabai Helyi Közösség akciócsoport Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát (HKFS) készít. A stratégia a TOP-7.1.1-16 számú pályázati felhívásra nyújtható be, az igényelhető pénzösszeg a város esetében maximum 1,5 milliárd forint lehet.

Ez nem egy hagyományos pályázat, hiszen a közösségvezérelt helyi fejlesztések (CLLD) megvalósítása érdekében készülő stratégiát a Békéscsabai Helyi Közösség készíti el és – sikeres pályázat esetén – gondozza annak megvalósítását.

A Békéscsabai Helyi Közösség jelenleg azon dolgozik, hogy közösségek, klubok, szervezetek és a közért tenni kívánó magánszemélyek bevonással, minél több lokális tapasztalaton nyugvó elképzelés megismerésével készüljön el a kultúra- és a közösségépítés terén tervezhető fejlesztéseket tartalmazó stratégia.

A stratégia közösségi megalkotásával azt kívánjuk elérni, hogy városunk hosszú távú fejlesztése tudatos módon, a lehető legtöbb lakos, közösség, intézmény, szervezet és vállalkozás egyetértésével, közreműködésével valósuljon meg. Fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztési folyamatok megvalósításába is minél többen bekapcsolódjanak, együtt gondolkodjanak azon, hogyan lehetne közösségi, kulturális tereinket leginkább a helyi közösség valós igényeinek megfelelően fejleszteni, a helyi közösségi élet megújulását elősegíteni.

A tervezési folyamat részeként, a stratégia készítés folyamatáról, jelentőségéről, az összegyűjtött fejlesztési tervekről, a stratégia alapját képező szükségletekről, igényekről és javaslatokról fórum keretében további tájékoztatásokat nyújtunk. 

CLLD fórum helyszíne és időpontja: Városháza Díszterme: 2016. június 20. (hétfő) 16:30

Az eseményen minden érdeklődő jelenlétére számítunk!

A CLLD folyamatáról és a helyi fejlesztési stratégiáról az érdeklődők, érintettek a www.clldbekescsaba.hu oldalon tájékozódhatnak.

Ismerkedjen honlapunkkal és tegyünk közösen Békéscsaba kulturális jövőjéért!

 

Tisztelettel,

A Békéscsaba Önkormányzatának és a Csabagyöngye Kulturális Központ kezdeményezésére megalakult

Békéscsabai Helyi Közösség